Chaos voorgevel

Onze locatie

In Café Chaos kom je terecht in de elegante sfeer van begin vorige eeuw. Met zijn hoge plafonds, oude tegels en houten lambrisering biedt het café een gevoel van ruimte en geborgenheid.

Café

Cafe achteraan

Cafe toog

Het oude koetshuis dat werd omgevormd tot aparte (feest)zaal en aansluit bij de tuin, heeft een wat meer landelijke sfeer door de rode bakstenen vloer.
Het zaaltje beschikt over een eigen toog en is bijzonder geschikt voor privé-feestjes. Ook kan je hier terecht voor een broodjeslunch die je zelf voorziet of die je kan bestellen bij één van onze buren (Smulhuisje & Abu Simbel). Omdat wij geen eten serveren in Café Chaos, kan je hier een feestje geven waarbij je zelf beslist wat je je gasten wil voorschotelen. Indien gewenst kunnen wij je altijd in contact brengen met een cateraar. Je kan hier natuurlijk ook gewoon een ‘drink’ geven.

zaaltje

Helemaal achteraan bevindt zich de tuin, die, omwille van zijn oppervlakte van 800m²,  misschien eerder een klein park moet worden genoemd. De tuinbar die hier staat, is enkel tijdens de zomermaanden geopend. De tuin zelf kan in principe het hele jaar door worden bezocht.

Café Chaos tuin

Het pand in de Herentalsstraat dateert uit de periode 1875-1890.

Oorspronkelijk was er een beenhouwerij gevestigd. Nadien werd dit een ijzerhandel/smidse (De Gulden Hamer) en nog later een winkel voor huwelijkslijsten (Huis Boenders).


In 2018 hebben wij het omgevormd tot Café Chaos.

Cafe Chaos icon

zaaltje

Zaaltje

Het zaaltje van Café Chaos kan worden gebruikt voor feestjes en vergaderingen. Het is geschikt voor +/- 70 personen. Contacteer ons voor meer info i.v.m reservering en prijzen.

Damperie dampshop

Damperie (Vapeshop)

In Café Chaos kunt u ook terecht voor e-sigaretten, e-liquids, Shake&Vape, coils, mods en ander dampmateriaal.

De Damperie bevindt zich links achteraan in het café en is geopend van 11.00 tot 18.00u, behalve op woensdag. Op niet-schooldagen opent De Damperie om 13u.

Chaos podium

Live optredens

Elke laatste donderdag van de maand is er een live-optreden in Café Chaos. Toegang is steeds gratis.


26-12 – Luc Van Steenbergen Trio
Dit trio brengt een warme mix van funk, blues en jazz.
http://users.telenet.be/luc.van.steenbergen/youtube.html

Luc Van Steenbergen Trio


30-01 – Duo Larpin
De gebroeders Jochems brachten hun jeugd door in Turnhout en maken als Duo Larpin nog steeds samen muziek. Ze brengen een avond jazz, blues en chanson met eigen werk en interpretaties van klassiekers.


27-02 – John Lewis

Deze Welshman speelt gitaar als geen ander en met zijn doorleefde stem zal hij klassieke rockabilly en eigen nummers brengen tijdens dit eerste optreden van zijn Europese solotour.


26-03 – Le Hot Club de Campine

Wij zijn ontzettend blij dat wij hen reeds voor de derde maal mogen verwelkomen in Café Chaos! Een swingende avond gypsy jazz.

hot club de campine


09-04 – Queens of Tease

Een avond burlesque! Deze dames en heer uit het Gentse zorgen voor een pikant spektakel van dans en striptease. Hoe enthousiaster het publiek, hoe gewaagder de act…